Het Gezelschap


Penguin Dance is een jonge, verfrissende dansgroep, die mede op basis van andere kunstvormen, zoals muziek, poesie en beeldende kunst , dansvoorstellingen presenteert op scholen, in theaters en andere locaties. Die voorstellingen worden voorafgegaan door een uitgebreide lesbrief waarmee leraren en begeleiders de kinderen kunnen informeren over de onderscheiden kunstvormen, over de kunstenaars en over de dansvoorstelling Na de voorstelling is er voor de kinderen gelegenheid met de dansers over de voorstelling van gedachten te wisselen, zelf te dansen en eventueel deel te nemen aan een workshop. De voorstellingen 'Van Melkmeisje tot Mondriaan' en 'De Slaapkamer' zijn gebaseerd op schilderijen van Vermeer, Mondriaan en Van Gogh. Met weinig middelen weten de dansers de sfeer van deze schilderijen te vangen en te vertalen naar dans. Dans, beweging en sterke mimiek spreken een duidelijke taal zodat er niets gezegt hoeft te worden. Penguin Dance combineert moderne dans en theater en spreekt, zonder woorden te gebruiken, de kinderen op een vrolijke en fantasierijke wijze aan in hun belevingswereld. Het doel is de kinderen vanuit de concrete, alledaagse wereld mee te nemen in een abstracte wereld van de verbeelding en hun te prikkelen om hun eigen fanatasie te gebruiken en daarmee hun eigen verhaal te creëren.Het TeamCarolin Boettner
Carolin Boettner (artistieke leider, danser, choreograaf), geboren 25.12.1979, komt uit Duitsland en heeft haar opleiding gevolgd en afgerond in 2003 aan de Theaterschool te Amsterdam, afdeling Dans. Sindsdien is ze werkzaam als danseres, choreografe en dansdocent. Ze heeft onder andere gedanst voor Marijke Eliasberg, Sassan Saghar Yaghmai, Troy Mundi, Minke Brandts en Suzy Block. Zij is oprichtster en artistiek leider van Stichting Penguin Dance. Daarnaast geeft ze dansles en dansworkshops op verschillende openbare scholen en balletscholen.
       
Claudia Flameling-Reinhard (danser), geboren 13.10.1974, is een Zwitserse danseres en zij heeft haar dansopleiding gevolgd en afgerond in 2000 aan de Rotterdamse Dansacademie. Sindsdien werkt ze als danseres, choreografe en dansdocent en is ze artistieke leider van Bewegingstheater ’Impuls’ waar ze dansvoorstellingen met verstandelijk gehandicapten maakt. Daarnaast is ze een professionele Shiatsu-massage therapeut. Ze heeft gedanst in verschillende dansprojecten in Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Basel en zat in verschillende theaterproducties. Zij heeft o.a. gewerkt voor Stichting Theater Popject in Leiden, Said Mahrouf in Amsterdam, Maria Voortmann en Roberto de Jonge in Rotterdam. Ze heeft dansworkshops gevolgt in de Martha Graham Studio in New York en lessen gehad van Risa Steinberg en Alito Alessi in Wenen. Sinds het begin van het bestaan van Penguin Dance is zij in het vaste team.
Claudia Flameling-Reinhard
       
Hanna de Vos
Hanna de Vos (danser), geboren 9.11.1984, komt uit Nederland en is dansstudente in haar 4de jaar op de Theaterschool te Amsterdam, studierichting Dans. Daarnaast treedt zij regelmatig op in professionele dansvoorstellingen, geeft zij danslessen en maakt zij choreografieën. Ze heeft gewerkt voor o.a. David Greeves , The next stage project en is een van de choreographen van de nieuwe Bijlmeer Bollywoodfilm, die binnenkort te zien is in de bioscopen in Nederland. Ze is vanaf het begin in het vaste team bij Penguin Dance.
       
Sasker Polman (danser, choreograaf), ook uit Nederland, heeft zijn dansopleiding gevolgd aan de Rotterdamse Dansacademie en werkte o.a. voor Danstheater Aya, Company Tranz, Total Brutal (Nir de Wolf, Berlijn), Stichting Harlekyn(Herman v. Veen) Nederlandse Opera, Nat, Reisopera, Dancecompany Snowwhitewitches, Company Ex-Nihilo (Frankrijk). Hij was de winnaar van de ‘Best Choreography’ op een concours in Barcelona 2006. Gespecialiseerd in moderne dans, floorwork, capoeira and partnering, Sasker is een nieuw teamlid en zal de rol van Van Gogh gaan dansen.Verder in het team:
Marta Pisco - Chauffeur, Licht en Geluid
Anique Bosch - 2e cast (www.aniquebosch.nl)
Petra van der Woning - 2e cast
Jenny Winkler - Kostuums en Stichtingsbestuur
Kent Bell - Stichtingsbestuur
Visie


Kunst is een essentieel onderdeel van de cultuur, waar dan ook op de wereld en dus ook in onze cultuur. Kunstuitingen dienen derhalve onderdeel uit te maken van de opvoeding en het is onze overtuiging dat je daar niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. Wij concentreren ons op dans, muziek en op de beeldende kunst, zorgvuldig afgestemd op het bevattings- en ervaringsvermogen van de kinderen. De inmiddels opgedane ervaring leert ons dat onze intentie bij kinderen over komt.
© 2010 Penguin Dance Company